Βρίσκεστε: Άρθρα Χοληστερόλη - Στατίνες Ο δούρειος ίππος της IMPROVE-IT καίγεται!

Ο δούρειος ίππος της IMPROVE-IT καίγεται!

Θυμίζω ένα άρθρο μου, ακριβώς πριν ένα χρόνο, που θεωρήθηκε καυστικό αλλά ήταν προφητικό. Η μελέτη IMPROVE-IT για την εζετιμίμπη έγινε τελικά όπως έγραφα δούρειος ίππος για να περάσουν από το FDA τα νέα πανάκριβα φάρμακα της χοληστερίνης (οι PCSK9 inhibitors), πριν ολοκληρωθούν οι δικές τους μελέτες ασφάλειας και αποτελεσματικότητας! Σήμερα, πάλι το FDA, αρνείται την έγκριση ένδειξης της εζετιμίμπης στη δευτερογενή πρόληψη, εκεί δηλαδή που δοκιμάστηκε στην IMPROVE-IT, λόγω «μη σημαντικού κλινικού αποτελέσματος της IMPROVE-IT»!(FDA advisors: reject secondary-prevention ezetimibe indication. Medscape Cardiology. December 14, 2015)

Τον δούρειο ίππο σε όλες τις εποχές είναι η μοίρα του στο τέλος να τον καίνε! Άλλωστε, πλέον λήγει η πατέντα της εζετιμίμπης και φτηναίνει πολύ! Τιμή και δόξα στους PCSK9 inhibitors! Όσοι υμνούσαν τόσα χρόνια την εζετιμίμπη τους προσκυνούν ευλαβικά και μας καλούν από συνέδρια και περιοδικά να κάνουμε το ίδιο, αυτές τις άγιες μέρες!

Κάντε τον κόπο να (ξανα)διαβάσετε το άρθρο μου που δημοσιεύθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο (Η μελέτη IMPROVE-IT για το Inegy. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν;). Σας το ζητώ σαν δώρο για τη γιορτή μου!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Η μελέτη IMPROVE-IT για το Inegy. Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν;


Χρήστος Ντέλλος 18 Δεκεμβρίου 2015


Μοιράσου το!

Εκτύπωση PDF

Copyright © Χρήστος Ντέλλος 2023

Development by Dr.Graphics

Πολιτική Απορρήτου